O veste mare acum două zile: Get your own Personal Cloud with SugarSync’s FREE 5 GB Plan. Şi cei 5GB pot fi 5,5GB dacă vă înscrieţi intrând pe SugarSync de aici (da, da, câştig şi eu 0,5GB atunci). Cei care folosiţi DropBox aţi recunoscut sistemul: mă foloseşti ca referral, şi eu câştig, şi tu câştigi. În mod normal e vorba de 250MB, ca la DropBox, dar pentru o vreme SugarSync joacă mai tare: dă 500MB gratuit pentru fiecare “prieten”. Iar lovitura suplimentară vine de la creşterea spaţiului gratuit oferit: DropBox stă tot la 2GB, pe când SugarSync dă acum 5GB!
imagine
Nu e vorba însă doar de limitele – mai generoase la SugarSync. Un lucru pe care îl regret


enorm la DropBox – şi nu îl pot pricepe nicicum! – este limitarea sincronizării la un folder. Desigur, poate avea n subfoldere în el, dar rămâne limitarea la un folder. Adică trebuie să ţii tot ce vrei sincronizat într-un folder. Şi dacă eu vreau muzica de pe D, documentele personale de pe C, pozele de pe E? Cu DropBox pur şi simplu nu poţi. Eh… de fapt se poate, dar nu nativ, ci cu nişte şmecherii (poate ar trebui să scriu un articol). În schimb SugarSync îţi permite să adaugi tu ce foldere vrei. Există ceva similar cu My Dropbox, doar că SugarSync îi spune Magic Briefcase. Poţi însă să nu foloseşti deloc “servieta”, şi să “legi” directoarele pe care le vrei.
imagine
Unde nu bate SugarSync e, de exemplu, consumul de memorie RAM. La mine DropBox consumă 12MB, iar SugarSync 34MB. Apoi, admit, SugarSync arată mai complicat. La DropBox cu toţii îndrăgesc simplitatea. Dar uneori simplitatea taie din facilităţi care ţi-ar place, iar SugarSync e acum mai atrăgător. În mod cert, dacă cineva vrea să pornească acum să îşi sincronizeze fişierele, cu SugarSync e mai câştigat: 5GB. Cu DropBox – poate doar pentru o vreme – sunt doar 2GB.
Aşa, ca o paranteză repetitivă: dacă e să alegeţi gândiţi-vă bine cam cum veţi folosi. Vă trebuie o simplă sincronizare şi 2GB pare enorm de mult? Alegeţi DropBox. Dacă vreţi să sincronizaţi fişiere din foldere diferite de pe calculator, şi dacă estimaţi că vor fi multe (de ce nu? dacă tot e gratuit!) atunci poate mai bine SugarSync, şi vă rog la fel să porniţi de aici, ca să fie 5,5GB. Ca unul ce folosesc sincronizarea (cu DropBox) de mulţi ani vă pot spune că e… extraordinar. În primul rând am acces la fişierele mai importante oriunde aş fi, cu acces la internet desigur. Apoi aspectul colaborativ (în cazul meu sharing-ul cu soţia) e nemaipomenit. Dar nu o mai lungesc, pentru că am tot povestit pe această temă.

Şi înainte să închei două lucruri. Ca să vedeţi şi alte aspecte unde SugarSync (susţine că) bate DropBox, vedeţi acest tabel comparativ. De asemenea reţineţi că pentru 50usd (vreo 150 de lei) pe an (!) puteţi avea 30GB sincronizaţi, ceea ce înseamnă linişte şi pace pentru mai multe fişiere de pe calculator. Chiar dacă harddiskul moare sau laptopul e furat, ştiţi că aveţi acolo 30GB fişiere.
PS: Iată şi interfaţa web pentru accesarea fişierelor de oriunde.




imagine
Articol preluat de pe www.cnet.ro

0 comentarii

Trimiteți un comentariu