Rapid, rapid, mai rapid. Pentru ca să facem cât mai multe lucruri căutăm să ne mişcăm cât mai rapid – pare că filosofez de doi lei, dar de fapt e doar o introducere pentru un alt program destinat celor preocupaţi să îşi eficientizeze lucrul. Şi dacă recent am vorbit despre lansarea rapidă a aplicaţiilor (vezi articolul de azi sau seria despre Quick Cliq), acum doresc să vă vorbesc despre navigarea rapidă între directoare. Până acum doar FolderMenu am văzut să unifice aşa ceva, dar am renunţat la program pentru că are un bug pentru mine supărător.
imagine
Apropo: tot mai sper că Quick Cliq va încorpora lansarea de aplicaţii şi navigarea rapidă între directoare, după cum mi-au promis autorii.


Un update recent a rezolvat unele probleme deranjante, dar nu a adăugat ce doream. Bun. De la capăt. De ce e important să navighezi rapid între directoare? Eu unul nu am doar documentele din My Documents şi gata. Am vreo duzină de locuri unde vreau să ajung rapid, din orice program aş fi. Răsfoirea (browse) directoarelor e ineficientă, absolut ineficientă, cu cât structura e mai stufoasă. Să vă dau un exemplu. Lucrez acum frecvent cu folderul legat de Crăciun (că tot intrăm imediat în Postul Crăciunului). Dacă ar fi să navighez folder cu folder, priviţi calea:
D:\Users\Radu\Documents\My Dropbox\Cateheza\Activitati\Craciun
Chameleon Folder, căci despre acest program vreau să vă vorbesc, face minuni. Îţi poţi defini un meniu (vezi captura de mai sus-stânga) şi acesta face două lucruri:
  • dacă eşti într-o fereastră Save/Open, te va “teleporta” la directorul ales imediat
  • dacă nu, îţi lansează MS Explorer cu directorul ales deschis
Dacă vă plimbaţi între 2-3 directoare, uşor accesibile, programul nu vă va interesa. Dacă sunt mai multe, daţi-i o şansă acestui program gratuit. Cu Win+Z – dar nu sunteţi limitat la această combinaţie – puteţi avea la îndemână instrumentul de schimbat calea. Puteţi folosi şi middle click la mouse. A! Şi dacă sunteţi într-o fereastră Save/Open puteţi folosi şi filtre personalizate (există un tab pentru aceasta). În rest Chameleon Folder nu găteşte, nu spală, ci face o singură treabă bună: navigare rapidă la folderul dorit.
imagine
PS: De ce nu o fi inclus autorii şi lansarea de fişiere în acest program? Ar fi fost un launcher mai general şi deosebit de bun.
Articol preluat de pe www.cnet.ro

0 comentarii

Trimiteți un comentariu